42km

42km

Packning och uppåttjack!!

TräningsbloggPosted by Åsa Bokenstrand Fri, June 08, 2012 20:41:25

Har precis laddat med glass, mango och kolasås. Bra energi det!!!

Håller på och fixar med packningen och så har vi dragit ut kartor och prickat in vart det är vätskestationer och vart min support skall stå och vad de skall ha med sig vid varje stopp. Kommer troligtvis byta sporttopp vid ca 40km och ev strumpor. Kommer även behöva extra vatten och energi längs banan då det endast är 5 vätskekontroller på 68 km. Lite för få för min smak :)) Jag kommer springa med vätskebälte där jag får rum med ca 5 dl vatten och energi i form av lakrids samt 1 plåster, 1 voltaren och en våtservett.

Springer troligtvis i linne och korttights oavsett väder. Vi får se, kommer ha med alternativ kläduppsättning modell varmare också.

Starten går alltså kl 9:00 i Grisslehamns hamn och sedan följer man Roslagsleden ner till målgång på stortorget i Norrtälje. Vet faktiskt inte vad jag kan räkna med för tid. Har ingen aning om hur min kropp kommer reagera på en så lång löpdistans. Upp till maraton tror jag kommer gå hyfsat smärtfritt men sedan börjar det nog främst mentalt bli riktigt tungt och vid 50km skulle jag tro att kroppen börjar protestera. Jag kommer gå ut i hyfsat bra fart om terrängen tillåter och sedan sänka farten eftersom. "Bättre att springa på och komma en bit medan jag är pigg" är min taktik. För trött kommer jag ju bli oavsett om jag startar snabbare eller långsammare. Ska bli spänannde att testa kroppen. Ett drömmål skulle ju vara att klara 7 timmar, men jag vet inte om det är realistiskt...

Mitt första terrängultramaraton here I come!!

  • Comments(3)//42km.bokenstrand.se/#post450